Nevşehir CHP Aday Adaylığı Başvuruları 

24 Haziran 2018 seçimlerine, Millet İttifakı olarak Nevşehir CHP, Nevşehir İYİ Parti, Nevşehir Saadet Partisi ve Nevşehir Vatan Partisi olarak katılan Nevşehir Cumhuriyet Halk Partisi, Faruk SarıaslanFulya Gülşen Altınsoy ve Mehmet Bilgin'i milletvekili adayı göstermişti.  Millet İttifakı'nın %26.8 oranında oy almasıyla birinci sıra Nevşehir Milletvekili Adayı Faruk SARIASLAN CHP'nin Nevşehir Millevekili seçilmişti. Tam 41 yıl sonra Nevşehir'de milletvekili çıkartmayı başaran CHP 2023 Seçimleri için Nevşehir'de kimleri aday gösterecek. 

CHP Aday Adaylığı Başvuruları Ne Zaman Başlıyor

Seçimlerin 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacağının açıklanmasıyla birlikte tüm siyasette olduğu gibi Nevşehir Cumhuriyet Halk Partisi'nde de hareketlilik başladı. CHP Genel Merkezi tarafından aday adaylıklarına başvuruların 13 Mart 2023 tarihinde başlayacağını ve başvuruların 7 gün süreceği 20 Mart 2023 tarihi itibariyle başvuruların sona ereceği açıklandı. 

CHP Nevşehir Milletvekili Aday Adayları İsim Listesi 

Aday adaylığı sürecini sessizce yürüten Nevşehir CHP Teşkilatı şimdilik herhangi bir açıklama yapmamışken özellikle Millet İttifakı gruplarındfaki kulislere göre bazı isimlerin ön plana çıktığı bilgisi gelmektedir. 2023 Genel Seçimlerine CHP Nevşehir Aday Adaylarından ilkinin 27. Dönem CHP Nevşehir Milletvekili Faruk SARIASLAN olacağı düşünülüyor. SARIASLAN'ın her ne kadar CHP Genel Merkezi'nde ismi Ankara Milletvekilliği için geçtiği söylense de CHP Nevşehir Milletvekili Aday Adayı olacağı iddiası ağuır basıyor. 

İşte CHP Nevşehir 2023 Milletvekili Aday Adayları olarak ismi geçenler, Faruk SarıaslanKamil GülmezMehmet BilginFulya Gülşen Altınsoy ve Bülent Yumuş

CHP Nevşehir Teşkilatı önümüzdeki günlerde isimleri netleştirecektir. 

chp-nevsehir-aday-adaylari

Nevşehir CHP 2023 Aday Adayları Foto Galeri: Nevşehir CHP 2023 Aday Adayları

Gazetecilerin Yolculuğu: Habere Gitmek İçin Heyecan Dolu Bir Yolculuk Başlıyor! Gazetecilerin Yolculuğu: Habere Gitmek İçin Heyecan Dolu Bir Yolculuk Başlıyor!

Editör: Gülşehir Medya