İngiltere'de öğretmenler, doktorlar, öğretim görevlileri, devlet memurları ve demir yolu işçileri başta olmak üzere yüz binlerce çalışan, maaş artışı ve çalışma koşullarında yaşanan anlaşmazlık yüzünden toplu bir şekilde iş bıraktı.


Hayat pahalılığı ve enflasyon sebebiyle maaşlarının yıllar içinde eridiğini söyleyen farklı sektörlerden 400 binden fazla çalışan, hükümetin "Bahar Dönemi" bütçesini açıkladığı gün toplu greve gitti ve yürüyüş yaptı.

Hafsa Çakmak'ın İsyanı: Filistinli Çocukların Dramına Duyarlılık Hiçbir Yerde Çocuklar Ölmesin Hafsa Çakmak'ın İsyanı: Filistinli Çocukların Dramına Duyarlılık Hiçbir Yerde Çocuklar Ölmesin


Ellerinde "Öğretmenler daha iyi bir maaşı hak ediyor", "Çok çalıştık, çok yorulduk, çok az maaş aldık" ve "Yetti artık" yazılı pankartlarla başkent Londra'daki Hyde Park'tan ünlü Trafalgar Meydanı'na giden göstericiler, "adil ve makul maaş artışı" istedi.


Sonrasında gösteriye katılan sendika temsilcileri ve ana muhalefetteki İşçi Partisi milletvekilleri, meydanda kurulan platformda konuşmalar yaptı.


Ülke çapında yüz binlerce çalışanın katıldığı iş bırakma eylemi, grev dalgasının başladığı geçen yıldan bu yana düzenlenen en büyük endüstriyel eylemlerden biri olarak kayıtlara geçti.


"Öğretmenler okul tuvaletlerindeki tuvalet kağıtları ve sabunları kendileri almamalı"


Pratisyen hekimlerin bağlı olduğu İngiliz Tabipler Birliği (BMA) Başkan Yardımcısı Emma Runswick, burada yaptığı konuşmada, ülke çapında 70 bin pratisyen hekimin grevde olduğunu ve saatlik 14 sterline (yaklaşık 320 lira) çalıştığını belirtti.


Doktorların başka ülkelerde daha iyi şartlarda ve maaşlarla çalışmak için işten ayrıldığını kaydeden Runswick, "Hükümet bizi bölmeye çalışıyor ama biz hiç olmadığı kadar birlik olduk. Pratisyen hekimlerin yüzde 70'ini temsil ediyoruz. Bize militan diyorlar, bencil diyorlar ama biz daha iyisini hak ediyoruz. Birlikte olalım, birlikte grev yapalım ve birlikte kazanalım." ifadeleri ile konuştu.