1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Rıfat Perahya, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda düzenlenen derneğin 30’uncu Yıl Kutlaması’nda yaptığı konuşmada Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi Ülker Stadyumu’nun adının Atatürk Stadyumu olmasını talep etti. Talep, üyeler tarafından alkışlarla desteklendi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ise "Stadyum ismi nasıl değişir, mevzuata göre stadyum ismi yönetim kurulunun bir karar almasıyla değişir. Biz de bunu yaparız, hiç de çekinmeyiz. Ama bu bir camia arzusu ve isteği olarak gerçekleşmesi bence her şeyden önemlidir. Biz bu talebin sonuna kadar arkasındayız." şeklinde konuşmuştu.

DeyDzwcX4AI_BWF

Bu gelişmeler sonucunda Fenerbahçe camiasını heyecan kaplarken, Fenerbahçe Atatürk Stadyumu mevzuata takıldı.

'Tesislere Ad Verme Yönetmeliği'nin bir ilde sadece tek bir tesise "Atatürk" ismi verilmesine izin sunması ve İstanbul'da, Atatürk Olimpiyat Stadı'nın bulunması işleri karıştırırken şu anlık bu durumun rafa kalktığı aktarıldı.

İşte Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün “Tesislere Ad Verme Yönetmeliği”nin 7. Maddesi’nde, “Ad verme ile ilgili yasaklar” bölümünde bulunan maddeler şunlar;

1-) Gerçek ve tüzel kişiler tarafından açılan ve işletilen özel beden eğitimi ve spor tesislerine Atatürk’e ilişkin adlar ve sıfatlar verilemez.

2-) Bir şehirde benzer tesislerden sadece bir tanesine Atatürk’e ilişkin adlar verilebilir.

İstanbul’da, Atatürk Olimpiyat Stadı’nın varlığı, bu yönetmelik nedeniyle Fenerbahçe’nin elini, kolunu bağlıyor. Bu nedenle sarı-lacivertli yönetim ilk olarak bu mevzuatı aşmak için çalışma yapacak. Bunun dışında Fenerbahçe, 2025 yılında sözleşmesi sona erecek Ülker Grubu ve Saracoğlu ailesiyle de bir görüşme yaparak gerekli izni almaya çalışacak.